METZ SCHILDERWERKEN

Hoe ga ik te werk

Hoe ga ik te werk?

In de loop der jaren heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld die ik heb onderverdeeld in verschillende fases:

1. Inspectiefase
2. Voorbereidingfase
3. Schildersfase
4. Nazorg

Inspectiefase

In deze fase kijk ik naar de vraag van de klant. Wat is de vraag? Welke adviezen, gebaseerd op mijn ervaringen, kan ik geven? Ik kijk naar de toestand van het te schilderen werk en denk met u mee.

Voorbereidingsfase

In dit vak geldt dat 75% van het werk in de voorbereiding ligt. Een goede voorbereiding is het halve werk en goede materialen, apparatuur en machines zijn de bouwstenen. Bij schilderwerk bestaat de voorbereiding veelal uit schuren . Dit doe ik zorgvuldig, zowel met grote als kleine schuurmachines met stofafzuiging . Zo houd ik mijn werkruimte zo goed als stofvrij.

Na het kaalschuren wordt het geheel bijgevlekt met een snelgrond. Daarna wordt het volledig gegrond. Hierna zie je altijd kleine oneffenheden die ik wegwerk met een lakplamuur.

Als de oneffenheden weggewerkt zijn kit ik alle verbindingen netjes af en gebruik ik een voorlak om het schilderen zelf zo goed mogelijk te laten verlopen.

Schildersfase

Het schilderen gebeurt pas na een lange voorbereiding. Ik werk altijd met duurzame verf van hoge kwaliteit zodat een optimaal resultaat wordt behaald. Dit zijn de hoogglans- of vochtregulerende verven.

Nazorg

Elk pand dat pas geschilderd is ziet er prachtig uit. Het verschil tussen vakmanschap en niet professioneel werk is vaak pas na verloop van tijd merkbaar. Ik sta garant voor goede nazorg en service.